بعد از این که چند کار سخت رو تموم کردم، برای جایزه به خودم رفتم تا آهنگهایی که تو نوجوانیم دوست داشتم رو دوباره گوش کنم و خاطرهها رو زنده کنم. این بین دیدم چه نماهنگهایی بود که روزگاری بینهایت دوستشون داشتم. نمیخوام اونها رو فراموش کنم پس طبق معمول یک فهرست درست کردم. تو این پست نماهنگهایی که دوست دارم رو میذارم و سعی میکنم خاطرهای که باهاشون دارم رو بگم. بیشتر این آهنگها قدیمین چون به دوران نوجوانیم مربوط میشن و من بعد 17 سالگی بیشتر موسیقی بیکلام گوش دادم.
Nickelback - Savin Me
این نماهنگ نیکلبک بهترین نماهنگی هست که دیدم. برام فراموشنشدنیه. یادمه زمانی که اومده بود هفتهها در آهنگهای داغ بیلبورد مونده بود و من هر بار میدیدمش به خودم میگفتم چطور یه نماهنگ میتونه انقدر خوب باشه؟ خلاقیتی که برای منِ اون زمان داشت به حدی بود که همش نگاهش میکردم و دوست داشتم فیلم تموم نشه. گاهی چشمام رو میبستم و تو خیالاتم خودم کارگردان این صحنهها میشدم.
نیکلبک یک آهنگ دیگه هم داره که من هم آهنگ و هم نماهنگش رو خیلی دوست دارم. بیشتر نماهنگش رو چون به نظر ایده خیلی زیبا و خلاقانهای داره،
Kylie Minogue - Come Into My World
یادمه اولین بار که این نماهنگ رو دیده بودم پر از تعجب شده بودم. چطور یک کلیپ ساده میتونه نه تنها بسیار خلاقانه بلکه بینهایت حرفهای و دقیق و ریزبینانه کارگردانی شده باشه؟ میزان پیچیدگی این نماهنگ طوریه که چند بار باید ببینیدش و با دقت اطراف رو دنبال کنین تا نکاتش رو بفهمید . بیش از اون، واقعا چطور تونستن بسازنش؟
پاسخم رو وقتی گرفتم که فهمیدم کارگردانش
Diam's - Ma France à moi
احتمالاً نماهنگ فرانسهام برایم» رو برای خاص بودنش خیلی دوست دارم. حس میکنم چیزی متفاوت داره که جای دیگهای ندیدمش. البته این دوست داشتن ریشه به سالها پیش و نوجوانیم داره. دو چیز درباره این آهنگ جالبه، یک که خوانندهاش دیام هست که حالا مسلمان شده و حجاب به سر شرکت اعزام به حج زده و نکته دوم بازیگرش هست که شاید براتون آشنا باشه،
Coldplay - Up&Up
اگه روزی کسی بهم بگه یک نماهنگ بهش معرفی کنم که هنر خالص باشه احتمالاً این آهنگ کلدپلی به ذهنم مییاد.
DJ Snake - Magenta Riddim
این نماهنگ به نسبت جدیده و من تو نوجوانیم ندیدمش. یادمه همین یکی دو سال پیش بود که چشمم بهش خورد. در نگاه اول بامزه بود، بالیوود رو مسخره میکرد و اغراقی بود از اغراقهاش. ولی جایی که یک هو منو شکه کرد و کلی خندیدم پایانش بود. به هیچ وجه انتظار چنین پایانی رو نداشتم و به نظرم خیلی جالب بود. همین این نماهنگ رو برام دوستداشتنی کرده.
Hoobastank - The Reason
من تو نوجوانیم خیلی از این آهنگ خوشم میاومد و صدها بار گوشش دادم. از نماهنگش برای داستان جالب و خلاقانش خوشم مییاد. ولی علت اصلیای که دارم تو این فهرست میذارمش اینه که نماهنگی از خواننده ایرانی معین زد به نام
Joyce Jonathan - Ça Ira
نمیتونم دلیل واضحی بیارم که چرا خیلی ازش خوشم مییاد. ولی حس میکنم برای اینه که به زیبایی افراد مختلف دنیای پیچیده ما رو به تصویر کشیده.
OK Go – The One Moment
این آخری تنها یک آهنگ نیست بلکه کل نماهنگهای OK Go هست. این گروه در ساخت و سلیقه بینظیره. توصیه میکنم همه کارهاشون رو نگاه بکنید. مثلاً تنها این یکی، یک اتفاق 4.2 ثانیهای رو فیلم گرفتن و کندش کردن تا نماهنگ رو درست کنن. بینظیرن.
این فهرست شاید بعدها طولانیتر بشه.